Dania Główne

Śniadanie na starym rynku w Poznaniu. Bulwar Restauracja.
Nowe menu!

Kuchnia regionalna


Zupy


Domowy rosół z kury zagrodowej

Domowy rosół z kury zagrodowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką pietruszki
18 zł

Krem z pomidorów

Krem z soczystych pomidorów z wiejską śmietaną i liśćmi świeżej bazylii
19 zł

Żurek na zakwasie żytnim

z białą surową kiełbasą i wędzonym boczkiem
26 zł

Krem z dzikiego szczawiu

Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i świeżo rwanymi liśćmi rukwi wodnej
23 zł


MENU Zamów online

Kuchnia regionalna

Pierogi i makarony

Niektóre dania poniżej są dostepnie rowniez w wersji wegańskiej

Pierożki z delikatną Ricottą

Pierożki z delikatną Ricottą, twarożkiem kozim, liśćmi młodego szpinaku, serem Bursztyn i świeżo tartą gałką muszkatołową z romatycznym palonym masłem i liśćmi świeżej szałwi ogrodowej
37 zł

Makaron tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego

Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego, grzybami Portobello i prażonymi nasionami słonecznika aromatyzowane ziołowym pesto z liści świeżej bazylii, naci młodej pietruszki, orzechów włoskich i Parmesanu
39 zł

Podsmażane na klarowanym maśle kurkumowe pierogi z konfitowanym mięsem kaczego udka

Podsmażane na klarowanym maśle kurkumowe pierogi z konfitowanym mięsem kaczego udka z wiejską kwaśną śmietaną i świeżo ścinanymi ziołami
43 zł

Pappardelle z prawdziwkami smażonymi w oliwie rydzowej

Pappardelle z prawdziwkami smażonymi w oliwie rydzowej z dzikim czosnkiem, nacią pietruszki oraz ścinanym Parmesanem / dostępne w wersji wegańsiej
48 zł

Bazyliowe pierogi z sarniną marynowaną w owocach runa leśnego

Bazyliowe pierogi z sarniną marynowaną w owocach runa leśnego w kremowej emulsji z borowików aromatyzowane trawą żubrową
58 zł


MENU Zamów online

Kuchnia regionalna

Przystawki

Niektóre dania poniżej są dostepnie rownież w wersji wegańskiej

Wątróbki z indyka flambirowane w anyżowym Ouzo

Wątróbki z indyka flambirowane w anyżowym Ouzo, z głębokim sosem z czerwonych krwistych pomarańczy podane z liśćmi sałat sezonowych i młodym szpinakiem
36 zł

Tatar z łososia bałtyckiego

Tatar z łososia bałtyckiego z dresingiem z tartych skórek pomarańczy, czerwonym kawiorem, liśćmi młodego szpinaku i kapeluszem z crème fraiche
39 zł

Krewetki królewskie smażone z pikantnym chorizo

Krewetki królewskie smażone z pikantnym chorizo, wytrawnym białym winem i młodym szczypiorkiem
49 zł

Ser kozi pleśniowy w glazurze z miodu gryczanego

Ser kozi pleśniowy w glazurze z miodu gryczanego pieczony z figami i wędzonym boczkiem na liściach musztardowca i sałaty dębowej
38 zł

Tatar z polędwicy wołowej

Tatar z polędwicy wołowej z konfiturą z pikantnej papryczki chilli, z kremową emulsją z dziko rosnącego chrzanu
43 zł


MENU Zamów online

Kuchnia regionalna

Dania główne

Poniższe dania wystepuja również w wersji wegańskiej

Domowe gołąbki

Gołąbki z delikatnym mięsem z łopatki wieprzowej i świeżym majerankiem, wolno gotowane w lisciach młodej kapusty, z aksamitnym puree z regionalnych odmian ziemniaków, młodego blanszowanego pora i czosnku niedżwiedziego / dostępna wersja wegańska / 48 zł
48 zł

Pierś z kurczaka zagrodowego z chrupiącą skórką

Pierś z kurczaka zagrodowego z chrupiącą skórką, piklowane szalotki, wielkopolska pyra w kilku odsłonach
46 zł

Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie

Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie z czerwonego wina, powideł ze śliwek węgierek, gorzkiej czekolady i esencji z espresso, z opiekanymi w ziołach prowansalskich młodymi ziemniakami
69 zł

Grilowane polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z młodych kurek

Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie z czerwonego wina, powideł ze śliwek węgierek, gorzkiej czekolady i esencji z espresso, z opiekanymi w ziołach prowansalskich młodymi ziemniakami
78 zł

Żeberka wieprzowe wolno pieczone w głębokim pikantnym sosie bbq

Żeberka wieprzowe wolno pieczone w głębokim pikantnym sosie bbq wzmocnionym starzoną whisky, dzikim czosnkiem i świeżym imbirem z grillowanymi sezonowymi warzywami i młodymi pieczonymi ziemniakami
58 zł

Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kacze

Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kacze z własnym sosem pieczeniowym, modrą kapustą pełną żurawiny, jabłek i przypraw korzennych, z kluchami na parze własnego wyrobu
58 zł

Sznycel ze schabu wieprzowego / tradycyjny kotlet schabowy /

Tradycyjny kotlet schabowy na kremowym puree z wielkopolskich pyrów z młodymi porami z zasmażaną kiszoną kapustą i leśnymi grzybami
46 zł

Dorsz bałtycki z pieczoną młodą marchwią

Dorsz bałtycki z pieczoną młodą marchwią i porami duszonymi w śmietanie, świeżo tartą gałką muszkatołową i pudrem z ziołowego masła
68 zł

Filet z łososia bałtyckiego z duxelle z kurek i grzybów Portobello

Filet z łososia bałtyckiego z duxelle z kurek i grzybów Portobello na julienne z młodych warzyw sezonowych
76 zł

Polędwica wołowa z blanszowanymi liśćmi młodego szpinaku i sosem Bearnaise

Polędwica wołowa z blanszowaną zielona fasolka szparagową i sosem Bearnaise pełnym świeżo ciętego estragonu, z opiekanymi w świeżych ziołach prowansalskich młodymi ziemniakami
98 zł


MENU Zamów online

Kuchnia regionalna

Dodatki do dan głównych


Pieczywo żytnie na własnym zakwasie razowym

8 zł

Klasyczne puree ziemniaczane pełne czosnku i gałki muszkatałowej

13 zł

Własnego wypieku focaccia

Własnego wypieku focaccia z greckimi oliwkami i świeżo ścinanym rozmarynem
16 zł

Puree ziemniaczane z blanszowanym młodym porem i gałką muszkatołową

14 zł

Fasolka szparagowa

16 zł

Liście młodego szpinaku

16 zł

Własnej domowej manufaktury ogórki małosolne

Własnej domowej manufaktury ogórki małosolne pełne kopru, dzikiego czosnku i młodego chrzanu
13 zł

Młode ziemniaki opiekane w świeżych ziołach

12 zł

Kluchy na parze / pyzy poznańskie

11 zł

Własnego wypieku ciabatta

Własnego wypieku ciabatta z suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami
16 zł

Frytki własnego wyrobu z wędzona papryką

12 zł

Młoda grillowana cukinia

16 zł

Liście sałat sezonowych z młodymi warzywami i pomidorkami cherry

16 zł

Modra kapusta pełna żurawiny, miodu gryczanego i przypraw korzennych

16 zł


MENU Zamów online

Napoje

Koktajle/soki/napoje/piwo

Również w opcji na wynos

  • Koktajle
  • soki/napoje/woda
  • Kawa/herbata
  • piwo

Domowa lemoniada 0,3 / 1l

reneta _ jabłko / gruszka / marchew
16 zł / 29 zł

gruszka

gruszka / banan / jabłko / ananas / jogurt naturalny
21 zł

zielony

liście młodego szpinaku / kiwi / jabłko / miód gryczany
23 zł

burak

burak / jabłko / granat / truskawki / pomarańcze / liście swieżej mięty
23 zł


Woda mineralna

0,25l
8 zł

Woda mineralna

0,25l
8 zł

Fuzetea Peach / Hibiscus

0,5 l
12 zł

Sok wyciskany pomarańczowy

0,25l
17 zł

Coke / Fanta / Sprite / Tonic Kinley

0,25l
9 zł

Coke / Coke zero (0,5l)

9 zł


Herbata

Ceylon / Earl Grey / Zielona / Zielona z miętą / Malinowa
14 zł

Kawa czarna, biała

12 zł

Cappuccino

14 zł

Espresso

12 zł

Cafe latte

14 zł

Podwójne espresso

13 zł

Kawa mrożona

19 zł


lech pils

0,5 (butelka)
9 zł

książęce pszeniczne, ciemne, czerwone 0,5l

0,5 l (butelka)
12 zł

redds 0,33 l

12 zł

Lech free

13 zł


Śniadanie


Śniadanie

od 09.00 do 16.00
Zobacz menu


Lunch


Lunch

od 12.00 do 17.00
Zobacz menu



Dania główne

Zobacz menu


Menu dla dzieci


Dla dzieci

Zobacz menu

Zapisz się do naszego newslettera

Jeśli zainteresowała Cię nasza oferta zostaw nam swój mail. Nasi subskrybenci mają dostęp do specjalnych promocji i rabatów.

Please wait…

Dziękujemy!


Adres

Restauracja BulwaR
Stary Rynek 37
Poznań


Godziny otwarcia

codziennie:
09.00 – 23.00


Zarezerwuj stolik

+48 533 181 171