Item ID | Item Name | ………… | Quantity | x | Item Short Description |
---|---|---|---|---|---|
7004 | Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu | …………. | 2 | x | 0,9 l |
7038 | Polędwiczki z kurczaka zagrodowego panierowane w płatkach kukurydzianych | …………. | 3 | x | 150 gr / por. |
7020 | Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta | …………. | 1 | x | cała kaczka / szt. |
7018 | Domowe zrazy wołowe słusznej wielkości, z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim i wędzonym boczkiem | …………. | 3 | x | 1 szt. |
7016 | Devolay z piersi kurczaka zagrodowego pełen wiejskiego masła i młodej naci ekologicznej pietruszki | …………. | 3 | x | 1 szt. |
7024 | Delikatne kremowe puree ziemniaczane | …………. | 3 | x | 200 gr/ por. |
7028 | Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu | …………. | 5 | x | 200g/ por. |
7029 | Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną od Kulczaków | …………. | 5 | x | 100 ml / por. |
7037 | Piernik korzenny z kremowym Mascarpone i karmelizowanymi orzechami włoskimi | …………. | 1 | x | ok. 0,6 kg |
7035 | Wielkanocna piaskowa baba własnego wypieku | …………. | 1 | x | szt. |