Chleb własnego wypieku na zakwasie z mąki żytniej razowej i piwie pszenicznym
–
Żur Wielkanocny na 5-ciodniowym zakwasie
Żur Wielkanocny na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z ekologicznych warzyw, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu, podany z rwanym majerankiem, płatkami borowika i białą kiełbasa własnego wyrobu / 300 ml /
300 ml
Jajo wiejskie na twardo od kur zielononóżek
Jajo wiejskie na twardo od kur zielononóżek ze świeżą wiosenną rzeżuchą
2 połówi
Domowy sos tatarski
40 ml
Staropolski pasztet z dzika
Staropolski pasztet z dzika pełen świeżych aromatycznych ziół
80 g
Staropolska szynka wiejska
80 g
Głęboki sos z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową
40 g
Tradycyjna warzywna sałatka Wielkanocna
Tradycyjna warzywna sałatka Wielkanocna, z parowanych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszki
200 g
Kiełbasa biała surowa z czosnkiem niedźwiedzim własnego wyrobu
Kiełbasa biała surowa z czosnkiem niedźwiedzim własnego wyrobu, długo parzona, pełna majeranku i świeżo mielonego pieprzu
1 szt.
Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną od Kulczaków
Menu składa się z 1 zupy, dania głównego i deseru (do wyboru)
99 zł / os.
do wyboru
Zupa
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z maki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku
Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu
Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki
do wyboru
Danie główne
Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu
Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu, z ręcznie robionymi pulchnymi pyzami drożdżowymi, sosem z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowanym świeżym tymiankiem i modrą kapustą pełną żurawiny i przypraw korzennych
Supreme z kurczaka zagrodowego z chrupiąca skórką
Supreme z kurczaka zagrodowego z chrupiąca skórką, delikatnym kremowym puree ziemniaczanym i młodą marchewka z groszkiem cukrowym na klarowanym wiejskim masełku
Zraz wołowy z czosnkowym ogórkiem kiszonym
Zraz wołowy z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim, wędzonym boczkiem, z młodymi ziemniakami pieczonymi w świeżych ziołach prowansalskich, głębokim własnym sosem pieczeniowym i buraczkami zasmażanymi na wiejskim klarowanym maśle