Święta to piękny czas w roku. Cała rodzina przygotowuje się, aby chociaż przez te kilka dni być wyłącznie dla siebie, aby ten świąteczny okres był czasem odpoczynku od spraw codziennych. Niestety, Święta to również ogrom przygotowań. Przedświąteczne porządki, zakupy, szukanie prezentów, a w tym wszystkim przygotowanie świątecznych potraw. Świąteczny czas tak szybko mija, pomyślmy więc trochę o sobie i zamówmy catering świąteczny – Poznań oferuje masę regionalnych potraw, również świątecznych i takie właśnie dostarczymy Ci prosto do domu, abyś mógł spędzić więcej czasu z bliskimi.
Skorzystaj z naszego sklepu, aby złożyć zamowienie z wyprzedzeniem. Przygotowaliśmy dla was cała listę fantastycznych dań i specjałów światecznych. Poniżej znajdziesz znajdziesz pełną listę podzieloną na kategorie. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Zamówienie Cateringu Świątecznego w naszym sklepie jest banalnie proste. Nie wymagamy Rejestracji w serwsie ani zakładania kont. Potwierdzenie złożenia zamówienia trafia do Ciebie drogą mailową oraz dodatkowo, każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Oprócz szybkich płatności online, mozliwość złożenia zamówienia i opłacenia go przy odbiorze (karta lub gotówka)
15 zł opłata początkowa oraz 5 za km
Opłata za dowóz pobierana jest z góry. Koszt dowozu oraz dystans jest widoczny w panelu z podsumowaniem złożonego zamówienia.
Odbiór osobisty zamówień z restauracji jest bezpłatny
Nie odkałdaj na ostatnią chwilę. Zamówienia przyjmujemy do 21.12 jadnak należy mieć uwadze, że niektóre pozycje z menu światęcznego mogą być niedostepne przed zakończeniem terminu przyjmowania zamówień.
ilość | cena | |
---|---|---|
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu 0,9 l |
ilość:
|
|
Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki 0,9 l |
ilość:
|
|
Barszcz bardzo czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku 0,9 l |
ilość:
|
Staropolski pasztet z jelenia pełen świeżych ziół i owoców runa leśnego 100 g |
ilość
|
|
Pasztet wegetariański z soczewicą i orzechami włoskimi 100 gr |
ilość
|
|
Pierś z indyka wolno gotowana w niskiej temperaturze, marynowana w ziołąch prowansalskich i faszerowana suszonymi morelami, podana w galarecie 100 gr |
ilość
|
|
Schab Złotnicki wolno gotowany w niskiej temperaturze, marynowany w ziołąch prowansalskich i faszerowany suszoną śliwką sechlońską, podany w galarecie 100 gr |
ilość
|
|
Śledż po żydowsku, w pomidorach, z soczystymi rodzynkami i karmelizową szalotką 100 gr |
ilość
|
|
Śledż bałtycki w kwaśnej wiejskiej śmietanie z kwaśną Renetą i szalotka bananową 100 gr |
ilość
|
|
Biała surowa kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim pieczona w piwie pszenicznym z Miłosławia z miodem gryczanym, ziarnami gorczycy, musztardą i świeżym majerankiem ok.200 gr / szt. |
ilość
|
|
Tradycyjna sałatka Wielkanocna, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszki 100g |
ilość
|
|
Jajo wiejskie / 2 połówki / dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z wędzonym łososiem bałtyckim, creme fraiche, świeżo tartym chrzanem i młodym szczypiorkiem 1 szt. |
ilość
|
|
Jajo wiejskie / 2 połówki / dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z polnymi brązowymi pieczarkami, majonezem, wiejskim masłem, grubym szczypiorem z młodej dymki i świeżą rzodkiewką 1 szt. |
ilość
|
|
Jajo wiejskie / 2 połówki / dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z świeżą rzodkiewką, majonezem, rzeżuchą i korniszonami 1 szt. |
ilość
|
Buraczki zasmażane z chrzanem na wiejskim maśle 200g/ por. |
ilość
|
|
Delikatne kremowe puree ziemniaczane 200 gr/ por. |
ilość
|
|
Domowe babcine kopytka 200 gr/ por. |
ilość
|
|
Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi / do barszczu / 1 szt. |
ilość
|
|
Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich 200g/por. |
ilość
|
|
Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu 200g/ por. |
ilość
|
|
Paszteciki z ciasta francuskiego z polnymi pieczarkami / do barszczu / 1 szt. |
ilość
|
|
Ręcznie robione pyzy drożdzowe 3 szt. / por. |
ilość
|
Kremowy gęsty sos z borowikami i kruszonymi owocami jałowca aromatyzowany trawą żubrową 100 ml / por. |
ilość
|
|
Głęboki sos z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / do pasztetu / 100 ml / por. |
ilość
|
|
Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / do kaczki / 100 ml / por. |
ilość
|
|
Sos własny pieczeniowy wołowy 100 ml / por. |
ilość
|
|
Domowy sos tatarski 100 ml / por. |
ilość
|
|
Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną od Kulczaków 100 ml / por. |
ilość
|
Delikatne kremowe puree ziemniaczane 200 gr/ por. |
ilość
|
|
Surówka z młodej karotki i soczystego jabłuszka 200 gr/ por. |
ilość
|
|
Młoda marchew z zielonym groszkiem cukrowym na klarowanym wiejskim masełku 200 gr/ por. |
ilość
|
|
Polędwiczki z kurczaka zagrodowego panierowane w płatkach kukurydzianych 150 gr / por. |
ilość
|