Święta to piękny czas w roku. Cała rodzina przygotowuje się, aby chociaż przez te kilka dni być wyłącznie dla siebie, aby ten świąteczny okres był czasem odpoczynku od spraw codziennych. Niestety, Święta to również ogrom przygotowań. Przedświąteczne porządki, zakupy, szukanie prezentów, a w tym wszystkim przygotowanie świątecznych potraw. Świąteczny czas tak szybko mija, pomyślmy więc trochę o sobie i zamówmy catering świąteczny – Poznań oferuje masę regionalnych potraw, również świątecznych i takie właśnie dostarczymy Ci prosto do domu, abyś mógł spędzić więcej czasu z bliskimi.
Skorzystaj z naszego sklepu, aby złożyć zamowienie z wyprzedzeniem. Przygotowaliśmy dla was cała listę fantastycznych dań i specjałów światecznych. Poniżej znajdziesz znajdziesz pełną listę podzieloną na kategorie. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Zamówienie Cateringu Świątecznego w naszym sklepie jest banalnie proste. Nie wymagamy Rejestracji w serwsie ani zakładania kont. Potwierdzenie złożenia zamówienia trafia do Ciebie drogą mailową oraz dodatkowo, każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Oprócz szybkich płatności online, mozliwość złożenia zamówienia i opłacenia go przy odbiorze (karta lub gotówka)
5 zł opłata początkowa oraz 4 za km
Opłata za dowóz pobierana jest z góry. Koszt dowozu oraz dystans jest widoczny w panelu z podsumowaniem złożonego zamówienia.
Odbiór osobisty zamówień z restauracji jest bezpłatny
Nie odkałdaj na ostatnią chwilę. Zamówienia przyjmujemy do 21.12 jadnak należy mieć uwadze, że niektóre pozycje z menu światęcznego mogą być niedostepne przed zakończeniem terminu przyjmowania zamówień.
ilość | cena | |
---|---|---|
Domowy żurek na zakwasie 0,9l Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu |
ilość:
|
|
Barszcz bardzo czerwony 0,9 l Barszcz bardzo czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku |
ilość:
|
|
Rosół z kury domowej 0,9 l Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki |
ilość:
|
Pierś z indyka wolno gotowana w niskiej temperaturze, marynowana w ziołąch prowansalskich i faszerowana suszonymi morelami, podana w galarecie |
ilość
|
|
Schab Złotnicki wolno gotowany w niskiej temperaturze, marynowany w ziołąch prowansalskich i faszerowany suszoną śliwką sechlońską, podany w galarecie (100g) |
ilość
|
|
Staropolski pasztet z jelenia pełen świeżych aromatycznych ziół i owoców runa leśnego(100gr) staropolski pasztet pieczony z dziczyzny pełen świeżych ziół i owoców runa leśnego, z konfiturą z jagód żurawiny, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową |
ilość
|
|
Biała surowa kiełbasa pieczona w piwie pszenicznym z Miłosławia z miodem gryczanym, ziarnami gorczycy, musztardą i świeżym majerankiem/ok. 150 g – 200 g/ Biała surowa kiełbasa pieczona w piwie pszenicznym z Miłosławia z miodem gryczanym, ziarnami gorczycy, musztardą i świeżym majerankiem / ok. 150g -200 gr / |
ilość
|
|
Tradycyjna Sałatka Wielkanocna z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszk100 g Tradycyjna sałatka Wielkanocna, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszki |
ilość
|
|
Staropolski pasztet z dzika 150g Staropolski pasztet z dzika pełen świeżych aromatycznych ziół i owoców runa leśnego |
ilość
|
|
Jaja wiejskie z rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z łososiem bałtyckim 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ wędzonym łososiem bałtyckim, creme fraiche, świeżo tartym chrzanem i młodym szczypiorkiem |
ilość
|
|
Jajo wiejskie, 2 połówki z wędzonym łososiem bałtyckim, creme fraiche, świeżo tartym chrzanem i młodym
szczypiorkiem 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ avocado, świeżo wyciskanym sokiem z cytryny, majonezem, szczypta gałki muszkatołowej i wędzonej papryki węgierskiej |
ilość
|
|
Jajo wiejskie, 2 połówki z rświeżą rzodkiewką, majonezem, rzeżuchą i korniszonami 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ świeżą rzodkiewką, majonezem, rzeżuchą i korniszonami |
ilość
|
|
Jajo wiejskie, 2 połówki z rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem zpolnymi brązowymi pieczarkami, majonezem, wiejskim masłem, grubym szczypiorem z młodej dymki i świeżą rzodkiewką 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ polnymi brązowymi pieczarkami, majonezem, wiejskim masłem, grubym szczypiorem z młodej dymki i świeżą rzodkiewką |
ilość
|
|
Śledż po żydowsku, w pomidorach, z soczystymi rodzynkami i karmelizową szalotką (100gr) Śledzie marynowane w tartym chrzanie i kminie rzymskim, z pieczonymi burakami, prażonym sezamem i orzechami nerkowca |
ilość
|
|
Śledź bałtycki w kwaśnej śmietanie wiejskiej od Kulczaków z kwaśną Renetą i szalotka bananową(100gr) Śledź w wiejskiej śmietanie od Kulczaków, z morzoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i jabłkami |
ilość
|
Cała Kaczka – Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta 1 szt. Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami |
ilość
|
|
Devolay z piersi kurczaka zagrodowego pełen wiejskiego masła i młodej naci ekologicznej pietruszki / 1 szt Pierś z kurczaka zagrodowego supreme z chrupiąca skórką |
ilość
|
|
Domowe zrazy wołowe słusznej wielkości, z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim i wędzonym boczkiem 1 szt. Domowe zrazy wołowe słusznej wielkości, z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim wędzonym boczkiem |
ilość
|
|
Jadna-czwarta – Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta 0,5 szt (Kopia) Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami |
ilość
|
|
Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona 1 szt. Konfitowana nózka z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu /1 szt. |
ilość
|
|
Pieczona golonka wieprzowa marynowana wcześniej w piwie pszenicznym Pieczona golonka wieprzowa marynowana wcześniej w piwie pszenicznym, glazurowana miodem gryczanym i musztardą gorczycową |
ilość
|
|
Pół kaczki – Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta 0,5 szt Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami |
ilość
|
Kasza gryczana z podgrzybkami / 200g Kasza gryczana z podgrzybkami, czosnkiem i trawą żubrową |
ilość
|
|
Kremowe puree ziemniaczane /200 g/ Kremowe puree ziemniaczane 200 g |
ilość
|
|
Modra kapusta wolno gotowana/200 g/ Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu / 200g / |
ilość
|
|
Buraczki zasmażane /200 g/ Buraczki zasmażane na wiejskim klarowanym maśle / 200g / |
ilość
|
|
Domowe babcine kopytka /200 g/ Domowe babcine kopytka 300 g |
ilość
|
|
Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich / 200g Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich / 200g |
ilość
|
|
Krokiety z kapustą i grzybami 1 szt. Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi /do barszczu/ |
ilość
|
|
Paszteciki z pieczarkami 1 szt. Paszteciki z ciasta francuskiego z polnymi pieczarkami /do barszczu/ |
ilość
|
|
Pyzy drożdżowe /3 szt./ Ręcznie robione domowe pyzy drożdżowe |
ilość
|
|
Kapusta kiszona zasmażana (200gr) Kapusta kiszona zasmażana z wędzoną wiejską słoniną i suszonymi prawdziwkami 200 gr |
ilość
|
Kremowy gęsty sos z borowikami i kruszonymi owocami jałowca aromatyzowany trawą żubrową /200 ml/ Kremowy gęsty sos z borowikami i kruszonymi owocami jałowca aromatyzowany trawą żubrową 200 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / do pasztetu //do pasztetu/200 ml Głęboki sos z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / do pasztetu / 200 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / do kaczki /200 ml/ Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / do kaczki / 200 ml |
ilość
|
|
Sos własny pieczeniowy wołowy /200 ml/ Sos własny pieczeniowy wołowy 200 ml |
ilość
|
|
Domowy sos tatarski /200 ml/ Domowy sos tatarski 200 ml |
ilość
|
|
Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną /200 ml/ Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną 200 ml |
ilość
|
Domowy pieczony sernik 1 porcja około 0,6kg Domowy pieczony sernik 1 porcja |
ilość
|
|
Wielkanocna piaskowa baba własnego wypieku 1 szt. Wielkanocna piaskowa baba własnego wypieku porcja |
ilość
|
|
Piernik korzenny z kremowym Mascarpone (600g) Piernik korzenny z kremowym Mascarpone i karmelizowanymi orzechami |
ilość
|