Item ID | Item Name | ………… | Quantity | x | Item Short Description |
---|---|---|---|---|---|
6551 | Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie, pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami | …………. | 2 | x | 900 ml |
6557 | Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z domowymi łazankami | …………. | 2 | x | 900 ml |
6573 | Tradycyjna sałatka jarzynowa, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem grójeckim, wiejskimi jajami od kurek zielononóżek i domowym majonezem / wegetariańska / | …………. | 3 | x | 100 gr |
6571 | Ryba po grecku / filet z dorsza bałtyckiego / | …………. | 3 | x | 100 gr |
6570 | Sandacz w galarecie | …………. | 1 | x | 200 gr |
6568 | Karp w galarecie | …………. | 1 | x | 200 gr |
6565 | Śledź w wiejskiej śmietanie od Kulczaków, ze zmorzoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i kwaśnymi jabłkami | …………. | 3 | x | 100 gr |
6563 | Ręcznie lepione pierogi z kapustą i grzybami / wegetariańskie / | …………. | 2 | x | 10 szt |
6562 | Staropolski pasztet pieczony z dziczyzny pełen ziół i owoców runa leśnego, z konfiturą z jagód żurawiny, owocami jałowca i trawą żubrową | …………. | 3 | x | 100 gr |
6574 | Kapusta z grochem / wegańska / | …………. | 1 | x | 200 gr |
6582 | Kaczka z jabłkami po wielkopolsku w pełnej krasie, wolno pieczona i starannie podlewana własnym tłuszczem, pełna majeranku, czosnku i pieczonych jabłek | …………. | 1 | x | 1½ kaczki |
6602 | Bigos staropolski wolno gotowany, z suszonymi podgrzybkami, dziczyzną, wiejską kiełbasą, podwędzonymi śliwkami i trawą żubrową | …………. | 4 | x | 200 gr |
6599 | Buraczki zasmażane z tartym chrzanem / wegańskie / | …………. | 2 | x | 200 gr |
6598 | Domowe kopytka | …………. | 2 | x | 200 gr |
6596 | Młode ziemniaki pieczone w prowansalskich ziołach / wegańskie / | …………. | 2 | x | 200 gr |
6560 | Uszka z podgrzybkami z tegorocznego zbioru | …………. | 3 | x | 500 gr |
6559 | Krokiety z kapustą i grzybami / wegetariańskie / | …………. | 6 | x | 1 szt |
6589 | Konfitura z jagód żurawiny z kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / polecamy szczególnie do pasztetów / | …………. | 1 | x | 100 ml |