Blog

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination. At the end of the day, going forward, a new normal that has evolved from generation.
post_10-1280x853.jpg

8 czerwca 20150

Veggies es bonus vobis, proinde vos postulo essum magis kohlrabi welsh onion daikon amaranth tatsoi tomatillo melon azuki bean garlic. Gumbo beet greens corn soko endive gumbo gourd. Parsley shallot courgette tatsoi pea sprouts fava bean collard greens dandelion okra wakame tomato.


20200305_173640-1-1280x960.jpg

9 lipca 20200

Nasze specjalne menu zostało skomponowane przez dietetyk kliniczną dr Hannę Stolińską oraz specjalistów od suplementacji diety Dr.Ann’s w ramach akcji Bulwaru #WIEM CO JEM. Dzisiaj chcielibyśmy odpowiedzieć na dwa pytania: Co dokładnie znajduje się w naszych potrawach? Dlaczego, akurat te produkty?

Dobór produktów od początku działania Restauracji był dla nas najważniejszy. Dzisiaj dr Hanna rozpisała dla Was składniki z naszych buraczanych pierożków ravioli własnego wyrobu z serem Ricotta, pieczonymi kasztanami, miąższem z dyni piżmowej i orzechami laskowymi aromatyzowane świeżo tartą gałką muszkatołową i świeżo startym cynamonem.

Wszystkie składniki znajdziecie poniżej.

Ciasto na pierożki buraczane Ravioli:

Jak wiadomo odporność znajduje się w jelitach. Nasze składniki zostały dobrane tak, by działać pozytywnie na bakterie probiotyczne.

Mąka pszenna 650 – źródło błonnika pokarmowego, który reguluje pracę jelit.

Sok wyciskany z surowych ekologicznych buraków– źródło błonnika pokarmowego, żelaza, kwasu foliowego oraz potasu. Składniki te wpływają na prace układy krążenia, gospodarkę wodną organizmu oraz mają wpływ na układ nerwowy.

Jaja całe od kur zielononóżek– źródło pełnowartościowego białka niezbędnego do budowania przeciwciał i wzmacniania układu nerwowego. Dobre źródło żelaza, selenu, cynku, witamin z grupy B oraz witamina A, będącym silnym przeciwutleniaczem.

Olej lniany to jeden z lepszych źródeł roślinnych, przeciwzapalnych kwasów omega 3. Również korzystnie wpływających na odporność, układ nerwowy. Dodatkowo kwasy te poprawiają metabolizm i wspomagają układ krążenia.

Dodatki:

Pieczone w łupinach kasztany jadalne– źródło wapnia, selenu, cynku oraz błonnika pokarmowego.

Miąższ wycinany z surowej dyni piżmowej – dobre źródło błonnika pokarmowego oraz beta karotenu. Beta karoten jest również silnym przeciwutleniaczem, który pomaga chronić komórki przed uszkodzeniem wolnych rodników (niestabilnych cząsteczek, które powstają jako produkty uboczne metabolizmu komórkowego).

Orzechy laskowe, obrane, bez łupin: prażone i posiekane przed podaniem – źródło błonnika, wapnia, cynku dla dobrego stanu włosów i paznokci oraz dobrych roślinnych kwasów tłuszczowych omega 6

Świeżo starta gałka muszkatołowa– działanie przeciwzapalne

Świeżo starty cynamon– działanie przeciwzapalne oraz obniża stężenie glukozy w organizmie.

Kardamon mielony– działanie przeciwzapalne

Świeży drobno posiekany imbir – działanie przeciwzapalne

Świeża drobno posiekana kurkuma– najbardziej przeciwzapalna przyprawa, najlepiej podawać ją razem z pieprzem wtedy lepiej się wchłania. Wpływa szczególnie korzystnie na odporność, problemy ze stawami oraz wzmacnia układ krążenia.

Liście młodego szpinaku– źródło beta karotenu, żelaza, magnezu, białka, chlorofilu. Jedno z najzdrowszych warzyw na świecie.

Klarowane masło wiejskie 90% – źródło witamin A i D, szczególnie ważnych dla odporności.

Ser Ricotta – źródło białka i wapnia

Sól, Pieprz, Trawa żubrowa

Jest jeszcze jeden tajemniczy składnik, który znajdziecie we wszystkich daniach BulwaRu. Co to takiego? Pasja do gotowania i codzienna współpraca całego zespołu.
Zapraszamy do zamawiania naszych dań.


post_12
post_11
post_10
post_09
post_08

22 lipca 20154

Turnip greens yarrow ricebean rutabaga endive cauliflower sea lettuce kohlrabi amaranth water spinach avocado daikon napa cabbage asparagus winter purslane kale. Celery potato scallion desert raisin horseradish spinach carrot soko. Lotus root water spinach.


post_11-1280x853.jpg

3 lipca 20152

Dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius.


post_05-1280x853.jpg

8 czerwca 20158

Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.


post_06
post_10
post_03
post_12
post_11

18 maja 20150

Beetroot water spinach okra water chestnut ricebean pea catsear courgette summer purslane. Water spinach arugula pea tatsoi aubergine spring onion bush tomato kale radicchio turnip chicory salsify pea sprouts fava bean. Dandelion zucchini burdock yarrow.



11 maja 20150

Soko radicchio bunya nuts gram dulse silver beet parsnip napa cabbage lotus root sea lettuce brussels sprout cabbage. Catsear cauliflower garbanzo yarrow salsify chicory garlic bell pepper napa cabbage lettuce tomato kale arugula melon sierra leone bologi rutabaga tigernut.


post_03-1280x853.jpg

6 kwietnia 20150

Sea lettuce broccoli celery lotus root carrot winter purslane turnip greens garlic. Jícama garlic courgette coriander radicchio plantain scallion cauliflower fava bean desert raisin spring onion chicory bunya nuts. Sea lettuce water spinach gram fava bean leek dandelion silver beet eggplant bush tomato.


Good food. Good mood.

Unknown

1 kwietnia 20150

Water spinach arugula pea tatsoi aubergine spring onion bush tomato kale radicchio turnip chicory salsify pea sprouts fava bean. Dandelion zucchini burdock yarrow chickpea dandelion sorrel courgette turnip green tigernut soybean radish artichoke wattle seed endive groundnut broccoli arugula


Zapisz się do naszego newslettera

Jeśli zainteresowała Cię nasza oferta zostaw nam swój mail. Nasi subskrybenci mają dostęp do specjalnych promocji i rabatów.

Please wait…

Dziękujemy!


Adres

Restauracja BulwaR
Stary Rynek 37
Poznań


Godziny otwarcia

codziennie:
09.00 – 23.00


Zarezerwuj stolik

+48 533 181 171