
Święta to piękny czas w roku. Cała rodzina przygotowuje się, aby chociaż przez te kilka dni być wyłącznie dla siebie, aby ten świąteczny okres był czasem odpoczynku od spraw codziennych. Niestety, Święta to również ogrom przygotowań. Przedświąteczne porządki, zakupy, szukanie prezentów, a w tym wszystkim przygotowanie świątecznych potraw. Świąteczny czas tak szybko mija, pomyślmy więc trochę o sobie i zamówmy catering świąteczny – Poznań oferuje masę regionalnych potraw, również świątecznych i takie właśnie dostarczymy Ci prosto do domu, abyś mógł spędzić więcej czasu z bliskimi.
Skorzystaj z naszego sklepu, aby złożyć zamowienie z wyprzedzeniem. Przygotowaliśmy dla was cała listę fantastycznych dań i specjałów światecznych. Poniżej znajdziesz znajdziesz pełną listę podzieloną na kategorie. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Zamówienie Cateringu Świątecznego w naszym sklepie jest banalnie proste. Nie wymagamy Rejestracji w serwsie ani zakładania kont. Potwierdzenie złożenia zamówienia trafia do Ciebie drogą mailową oraz dodatkowo, każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Oprócz szybkich płatności online, mozliwość złożenia zamówienia i opłacenia go przy odbiorze (karta lub gotówka)
15 zł opłata początkowa oraz 5 za km
Opłata za dowóz pobierana jest z góry. Koszt dowozu oraz dystans jest widoczny w panelu z podsumowaniem złożonego zamówienia.
Odbiór osobisty zamówień z restauracji jest bezpłatny
Nie odkałdaj na ostatnią chwilę. Zamówienia przyjmujemy do 21.12 jadnak należy mieć uwadze, że niektóre pozycje z menu światęcznego mogą być niedostepne przed zakończeniem terminu przyjmowania zamówień.

ilość | cena | ||
|---|---|---|---|
|
Uszka z podgrzybkami Z podgrzybkami z tegorocznego zbioru. |
ilość:
|
500g |
|
|
Krokiety z kapustą i grzybami Krokiety z kapustą i grzybami. Wersja wegetariańska. |
ilość:
|
1 szt. |
|
|
Paszteciki z ciasta francuskiego z grzybami Paszteciki z grzybami. Wersja wegetariańska. |
ilość:
|
1 szt. |
|
|
Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie (Duży) Pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami. |
ilość:
|
900 ml |
|
|
Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie Pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami. |
ilość:
|
250 ml |
|
|
Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków (Duża) Z domowymi łazankami. |
ilość:
|
900 ml |
|
|
Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków Z domowymi łazankami. |
ilość:
|
250 ml |
|
|
Klasyczny staropolski żurek (Duży) Na domowym żytnim zakwasie. |
ilość:
|
900 ml |
|
|
Klasyczny staropolski żurek Na domowym żytnim zakwasie. |
ilość:
|
250 ml |
|
|
Bulion z gęsi owsianej (Duży) Aromatyzowany trawą żubrową, z domowymi lanymi kluskami. |
ilość:
|
900 ml |
|
|
Bulion z gęsi owsianej Aromatyzowany trawą żubrową, z domowymi lanymi kluskami. |
ilość:
|
250 ml |

|
Tradycyjna sałatka jarzynowa Z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem grójeckim, wiejskimi jajami od kurek zielononóżek i domowym majonezem. Wersja wegetariańska. |
ilość
|
100g |
|
|
Selerryba po grecku Wersja wegańska. |
ilość
|
100g |
|
|
Ryba po grecku Filet z dorsza bałtyckiego. |
ilość
|
100g |
|
|
Sandacz w galarecie 1 porcja = 200 gr. |
ilość
|
1 porcja -200g |
|
|
Łosoś w galarecie 1 porcja = 200 gr. |
ilość
|
1 porcja -200g |
|
|
Karp w galarecie 1 porcja = 200 gr. |
ilość
|
1 porcja -200g |
|
|
Sałatka z pieczonych buraków i sera tofu Z tostowanymi orzechami włoskimi i starzonym balsamico. Wersja wegańska. |
ilość
|
100g |
|
|
Sałatka z pieczonych buraków i sera feta Z tostowanymi orzechami włoskimi i starzonym balsamico. |
ilość
|
100g |
|
|
Śledź w wiejskiej śmietanie od Kulczaków Ze zmorzoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i kwaśnymi jabłkami. |
ilość
|
100g |
|
|
Ręcznie lepione pierogi z udem gęsi Z konfitowanym w tłuszczu gęsim i ziołach prowansalskich udem gęsi kołudzkiej. |
ilość
|
10 szt. |
|
|
Ręcznie lepione pierogi z kapustą i grzybami Wersja wegetariańska. |
ilość
|
10 szt. |
|
|
Staropolski pasztet pieczony z dziczyzny Pełen ziół i owoców runa leśnego, z konfiturą z jagód żurawiny, owocami jałowca i trawą żubrową. |
ilość
|
100g |
|
|
Pasztet pieczony z soczewicy Wersja wegańska. |
ilość
|
100g |

|
Kompot z suszu Z suszonych gruszek, jabłek i podwędzanych śliwek węgierek. Wersja wegańska. Świąteczna tradycja staropolska. |
ilość
|
900 ml |
|
|
Makiełki Pełne maku, bakalii i orzechów włoskich. Wersja wegetariańska. Świąteczna tradycja staropolska. |
ilość
|
200g |
|
|
Kapusta z grochem Wersja wegańska. Świąteczna tradycja staropolska. |
ilość
|
200g |

|
Filet z łososia norweskiego Pieczonego w cytrynach. |
ilość
|
1 porcja |
|
|
Filet z sandacza z pieca Filet z sandacza z pieca. |
ilość
|
1 porcja |
|
|
Kaczka z jabłkami po wielkopolsku (1/2) Pół kaczki wolno pieczonej i starannie podlewanej własnym tłuszczem, pełna majeranku, czosnku i pieczonych jabłek. |
ilość
|
|
|
|
Kaczka z jabłkami po wielkopolsku (CAŁA) W pełnej krasie, wolno pieczona i starannie podlewana własnym tłuszczem, pełna majeranku, czosnku i pieczonych jabłek. |
ilość
|
|
|
|
Karp w dzwonkach w marynacie W marynacie z cebuli ekologicznej. Przygotowany do smażenia. |
ilość
|
1 porcja |
|
|
Konfitowana nóżka z kaczki Pieczona w gęsim tłuszczu i ziołach. |
ilość
|
1 szt. |
|
|
Konfitowana pierś z gęsi owsianej kołudzkiej Leniwie pieczona w świeżych pomarańczach. |
ilość
|
1 porcja |
|
|
Zraz wołowy Rolada wołowa z wędzonym, surowym wiejskim boczkiem i wędzonymi śliwkami. |
ilość
|
1 szt. |

|
Bigos staropolski wolno gotowany Z suszonymi podgrzybkami, dziczyzną, wiejską kiełbasą, podwędzonymi śliwkami i trawą żubrową. |
ilość
|
200g |
|
|
Bigos wegański Kapusta kiszona duszona z suszonymi podgrzybkami. Wersja wegańska. |
ilość
|
200g |
|
|
Modra kapusta wolno gotowana Z jagodami żurawiny, suszonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu. Wersja wegańska. |
ilość
|
200g |
|
|
Buraczki zasmażane z tartym chrzanem Wersja wegańska. |
ilość
|
200g |
|
|
Domowe kopytka Tradycyjne kopytka. Wersja wegetariańska. |
ilość
|
200g |
|
|
Ręcznie wyrabiane pyzy drożdżowe Domowe pyzy drożdżowe. Wersja wegetariańska. |
ilość
|
2 szt. |
|
|
Młode ziemniaki pieczone w prowansalskich ziołach Wersja wegańska. |
ilość
|
200g |
|
|
Chleb żytni na zakwasie (Duży) Na zakwasie żytnim razowym i piwie pszenicznym. Wersja wegetariańska. |
ilość
|
1 kg |
|
|
Chleb żytni na zakwasie (Mały) Na zakwasie żytnim razowym i piwie pszenicznym. Wersja wegetariańska. |
ilość
|
500g |

|
Kremowy gęsty sos borowikowy Z młodych borowików i owoców jałowca. |
ilość
|
100 ml |
|
|
Kremowy sos kurkowy Z julienne z młodych warzyw. Polecamy do łososia. |
ilość
|
100 ml |
|
|
Kremowy sos śmietanowy z grzybami Pełen aromatów leśnych grzybów ze świeżo rwanym koperkiem. Polecamy do sandacza. |
ilość
|
100 ml |
|
|
Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny Z gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżo ścinanym tymiankiem. Polecamy do kaczki i gęsi. |
ilość
|
100 ml |
|
|
Konfitura z jagód żurawiny Z kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową. Polecamy szczególnie do pasztetów. |
ilość
|
100 ml |
|
|
Sos pieczeniowy pomarańczowy Z esencją ze świeżych pomarańczy. Polecamy szczególnie do kaczki i gęsi. |
ilość
|
100 ml |
|
|
Sos pieczeniowy Polecamy szczególnie do mięs i dziczyzny. |
ilość
|
100 ml |

