Święta to piękny czas w roku. Cała rodzina przygotowuje się, aby chociaż przez te kilka dni być wyłącznie dla siebie, aby ten świąteczny okres był czasem odpoczynku od spraw codziennych. Niestety, Święta to również ogrom przygotowań. Przedświąteczne porządki, zakupy, szukanie prezentów, a w tym wszystkim przygotowanie świątecznych potraw. Świąteczny czas tak szybko mija, pomyślmy więc trochę o sobie i zamówmy catering świąteczny – Poznań oferuje masę regionalnych potraw, również świątecznych i takie właśnie dostarczymy Ci prosto do domu, abyś mógł spędzić więcej czasu z bliskimi.
Skorzystaj z naszego sklepu, aby złożyć zamowienie z wyprzedzeniem. Przygotowaliśmy dla was cała listę fantastycznych dań i specjałów światecznych. Poniżej znajdziesz znajdziesz pełną listę podzieloną na kategorie. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Zamówienie Cateringu Świątecznego w naszym sklepie jest banalnie proste. Nie wymagamy Rejestracji w serwsie ani zakładania kont. Potwierdzenie złożenia zamówienia trafia do Ciebie drogą mailową oraz dodatkowo, każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Oprócz szybkich płatności online, mozliwość złożenia zamówienia i opłacenia go przy odbiorze (karta lub gotówka)
15 zł opłata początkowa oraz 5 za km
Opłata za dowóz pobierana jest z góry. Koszt dowozu oraz dystans jest widoczny w panelu z podsumowaniem złożonego zamówienia.
Odbiór osobisty zamówień z restauracji jest bezpłatny
Nie odkałdaj na ostatnią chwilę. Zamówienia przyjmujemy do 21.12 jadnak należy mieć uwadze, że niektóre pozycje z menu światęcznego mogą być niedostepne przed zakończeniem terminu przyjmowania zamówień.
ilość | cena | |
---|---|---|
Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie, pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami 900 ml |
ilość:
|
|
Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z domowymi łazankami 250 ml |
ilość:
|
|
Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie, pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami 250 ml |
ilość:
|
|
Bulion z gęsi owsianej aromatyzowany trawą żubrową, z domowymi lanymi kluskami 900 ml |
ilość:
|
|
Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z domowymi łazankami 900 ml |
ilość:
|
|
Klasyczny staropolski żurek na domowym żytnim zakwasie 900 ml |
ilość:
|
|
Klasyczny staropolski żurek na domowym żytnim zakwasie 250 ml |
ilość:
|
|
Bulion z gęsi owsianej aromatyzowany trawą żubrową, z domowymi lanymi kluskami 250 ml |
ilość:
|
Tradycyjna sałatka jarzynowa, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem grójeckim, wiejskimi jajami od kurek zielononóżek i domowym majonezem / wegetariańska / 100 gr |
ilość
|
|
Seleryba po grecku / wegańska / 100 gr |
ilość
|
|
Ryba po grecku / filet z dorsza bałtyckiego / 100 gr |
ilość
|
|
Sandacz w galarecie 200 gr |
ilość
|
|
Łosoś w galarecie 200 gr |
ilość
|
|
Karp w galarecie 200 gr |
ilość
|
|
Sałatka z pieczonych buraków, sera tofu, tostowanych orzechów włoskich i starzonego balsamico / wegańska / 100 gr |
ilość
|
|
Sałatka z pieczonych buraków, sera feta, tostowanych orzechów włoskich i starzonego balsamico 100 gr |
ilość
|
|
Śledź w wiejskiej śmietanie od Kulczaków, ze zmorzoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i kwaśnymi jabłkami 100 gr |
ilość
|
|
Ręcznie lepione pierogi z konfitowanym w tłuszczu gęsim i ziołąch prowansalskich udem gęsi kołudzkiej 10 szt |
ilość
|
|
Ręcznie lepione pierogi z kapustą i grzybami / wegetariańskie / 10 szt |
ilość
|
|
Staropolski pasztet pieczony z dziczyzny pełen ziół i owoców runa leśnego, z konfiturą z jagód żurawiny, owocami jałowca i trawą żubrową 100 gr |
ilość
|
|
Pasztet pieczony z soczewicy / wegański / 100 gr |
ilość
|
Kompot z suszonych gruszek, jabłek i podwędzanych śliwek węgierek / wegańska / 0,9 l |
ilość
|
|
Kutia, pszenica z makiem, rodzynkami i migdałami / wegańska / 200 gr |
ilość
|
|
Makiełki, pełne maku, bakalii i orzechów włoskich / wegetariańskie / 200 gr |
ilość
|
|
Kapusta z grochem / wegańska / 200 gr |
ilość
|
Filet z łososia norweskiego pieczonego w cytrynach z grzybowym duxelle z kremowym sosem kurkowym i julienne z młodych warzyw 1 porcja |
ilość
|
|
Filet z sandacza w kremowym sosie śmietanowym pełnym aromatów leśnych grzybów ze świeżo rwanym koperkiem 1 porcja |
ilość
|
|
Kaczka z jabłkami po wielkopolsku w pełnej krasie, wolno pieczona i starannie podlewana własnym tłuszczem, pełna majeranku, czosnku i pieczonych jabłek cała kaczka |
ilość
|
|
Kaczka z jabłkami po wielkopolsku w pełnej krasie, wolno pieczona i starannie podlewana własnym tłuszczem, pełna majeranku, czosnku i pieczonych jabłek 1½ kaczki |
ilość
|
|
Karp w dzwonkach w marynacie z cebuli ekologicznej / przygotowany do smażenia / 1 porcja |
ilość
|
|
Konfitowana nóżka z kaczki pieczona w gęsim tłuszczu i świeżych ziołach porcja |
ilość
|
|
Konfitowana pierś z gęsi owsianej kołudzkiej leniwie pieczona w świeżych pomarańczach porcja |
ilość
|
|
konfitowane udo z gęsi owsianej kołudzkiej leniwie pieczone w świeżych pomarańczach porcja |
ilość
|
|
Zraz wołowy / rolada wołowa z wędzonym, surowym wiejskim boczkiem i wędzonymi śliwkami 1 szt |
ilość
|
Bigos staropolski wolno gotowany, z suszonymi podgrzybkami, dziczyzną, wiejską kiełbasą, podwędzonymi śliwkami i trawą żubrową 200 gr |
ilość
|
|
Bigos wegański_kapusta kiszona duszona z suszonymi podgrzybkami 200 gr |
ilość
|
|
Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, suszonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu / wegańska / 200 gr |
ilość
|
|
Buraczki zasmażane z tartym chrzanem / wegańskie / 200 gr |
ilość
|
|
Domowe kopytka 200 gr |
ilość
|
|
Ręcznie wyrabiane pyzy drożdzowe 2 szt |
ilość
|
|
Młode ziemniaki pieczone w prowansalskich ziołach / wegańskie / 200 gr |
ilość
|
|
Chleb żytni na zakwasie żytnim razowym i piwie pszenicznym 1 kg |
ilość
|
|
Chleb żytni na zakwasie żytnim razowym i piwie pszenicznym 0,5 kg |
ilość
|
|
Uszka z podgrzybkami z tegorocznego zbioru 500 gr |
ilość
|
|
Krokiety z kapustą i grzybami / wegetariańskie / 1 szt |
ilość
|
|
Paszteciki z ciasta francuskiego z grzybami / wegetariańskie / 1 szt |
ilość
|
Kremowy gęsty sos z młodych borowików i owoców jałowca 100 ml |
ilość
|
|
Kremowy sos kurkowy z julienne z młodych warzyw / polecamy do łososia / 100 ml |
ilość
|
|
Kremowy sos śmietanowy pełen aromatów leśnych grzybów ze świeżo rwanym koperkiem / polecamy do sandacza / 100 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżo ścinanym tymiankiem / polecamy do kaczki i gęsi / 100 ml |
ilość
|
|
Konfitura z jagód żurawiny z kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / polecamy szczególnie do pasztetów / 100 ml |
ilość
|
|
Sos pieczeniowy z esencją ze świeżych pomarańczy / polecamy szczególnie do kaczki i gęsi/ 100 ml |
ilość
|
|
Sos pieczeniowy / polecamy szczególnie do mięs i dziczyzny / 100 ml |
ilość
|