Świąteczny czas tak szybko mija, pomyśl więc trochę o sobie i zamów catering stworzyny na bazie wysokiej jakości, ekologicznych produktach. Nasz catering świąteczny, wielkanocny dostępny jest w opcji z odbiorem włąsnym lub dowozem – Poznań oraz okolice. Menu wielkanocne oparte jest na tradycyjnych regionalnych potrawach. Oprócz klasycznego menu cateringowego oferujemy także 2 promocyjne zestawy – Śniadanie Wielkanocne oraz Obiad Wielkanocny. Zestaw Obiad Wielkanocny dla 2 osób to tylko 159 zł. Zamówienia przyjmujemy do 28.03. Dostawa i odbiór zamówień odbędzie sie 29.03 oraz 30.03. Przy składaniu zamówienia podajesz preferowany czas dostawy/odbioru. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Skorzystaj z naszego sklepu online, aby złożyć zamówienie z wyprzedzeniem. Poniżej znajdziesz znajdziesz pełną listę podzieloną na kategorie. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
<- Gotowe zestawy
<- Pełne menu cateringowe
Dowóz i sposób płatności:
UWAGA ZMIANA TERMINU:
Zamówienia przyjmujemy do 28.03 do 22.00
DOWOZY:
BEZPŁATNY ODBIÓR OSOBISTY:
ilość | cena | |
---|---|---|
Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie, pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami 900 ml |
ilość:
|
|
Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z domowymi łazankami 250 ml |
ilość:
|
|
Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie, pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami 250 ml |
ilość:
|
|
Bulion z gęsi owsianej aromatyzowany trawą żubrową, z domowymi lanymi kluskami 900 ml |
ilość:
|
|
Zupa grzybowa z suszonych podgrzybków z domowymi łazankami 900 ml |
ilość:
|
|
Klasyczny staropolski żurek na domowym żytnim zakwasie 900 ml |
ilość:
|
|
Klasyczny staropolski żurek na domowym żytnim zakwasie 250 ml |
ilość:
|
|
Bulion z gęsi owsianej aromatyzowany trawą żubrową, z domowymi lanymi kluskami 250 ml |
ilość:
|
Tradycyjna sałatka jarzynowa, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem grójeckim, wiejskimi jajami od kurek zielononóżek i domowym majonezem / wegetariańska / 100 gr |
ilość
|
|
Seleryba po grecku / wegańska / 100 gr |
ilość
|
|
Ryba po grecku / filet z dorsza bałtyckiego / 100 gr |
ilość
|
|
Sandacz w galarecie 200 gr |
ilość
|
|
Łosoś w galarecie 200 gr |
ilość
|
|
Karp w galarecie 200 gr |
ilość
|
|
Sałatka z pieczonych buraków, sera tofu, tostowanych orzechów włoskich i starzonego balsamico / wegańska / 100 gr |
ilość
|
|
Sałatka z pieczonych buraków, sera feta, tostowanych orzechów włoskich i starzonego balsamico 100 gr |
ilość
|
|
Śledź w wiejskiej śmietanie od Kulczaków, ze zmorzoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i kwaśnymi jabłkami 100 gr |
ilość
|
|
Ręcznie lepione pierogi z konfitowanym w tłuszczu gęsim i ziołąch prowansalskich udem gęsi kołudzkiej 10 szt |
ilość
|
|
Ręcznie lepione pierogi z kapustą i grzybami / wegetariańskie / 10 szt |
ilość
|
|
Staropolski pasztet pieczony z dziczyzny pełen ziół i owoców runa leśnego, z konfiturą z jagód żurawiny, owocami jałowca i trawą żubrową 100 gr |
ilość
|
|
Pasztet pieczony z soczewicy / wegański / 100 gr |
ilość
|
Kompot z suszonych gruszek, jabłek i podwędzanych śliwek węgierek / wegańska / 0,9 l |
ilość
|
|
Kutia, pszenica z makiem, rodzynkami i migdałami / wegańska / 200 gr |
ilość
|
|
Makiełki, pełne maku, bakalii i orzechów włoskich / wegetariańskie / 200 gr |
ilość
|
|
Kapusta z grochem / wegańska / 200 gr |
ilość
|
Filet z łososia norweskiego pieczonego w cytrynach z grzybowym duxelle z kremowym sosem kurkowym i julienne z młodych warzyw 1 porcja |
ilość
|
|
Filet z sandacza w kremowym sosie śmietanowym pełnym aromatów leśnych grzybów ze świeżo rwanym koperkiem 1 porcja |
ilość
|
|
Kaczka z jabłkami po wielkopolsku w pełnej krasie, wolno pieczona i starannie podlewana własnym tłuszczem, pełna majeranku, czosnku i pieczonych jabłek cała kaczka |
ilość
|
|
Kaczka z jabłkami po wielkopolsku w pełnej krasie, wolno pieczona i starannie podlewana własnym tłuszczem, pełna majeranku, czosnku i pieczonych jabłek 1½ kaczki |
ilość
|
|
Karp w dzwonkach w marynacie z cebuli ekologicznej / przygotowany do smażenia / 1 porcja |
ilość
|
|
Konfitowana nóżka z kaczki pieczona w gęsim tłuszczu i świeżych ziołach porcja |
ilość
|
|
Konfitowana pierś z gęsi owsianej kołudzkiej leniwie pieczona w świeżych pomarańczach porcja |
ilość
|
|
konfitowane udo z gęsi owsianej kołudzkiej leniwie pieczone w świeżych pomarańczach porcja |
ilość
|
|
Zraz wołowy / rolada wołowa z wędzonym, surowym wiejskim boczkiem i wędzonymi śliwkami 1 szt |
ilość
|
Bigos staropolski wolno gotowany, z suszonymi podgrzybkami, dziczyzną, wiejską kiełbasą, podwędzonymi śliwkami i trawą żubrową 200 gr |
ilość
|
|
Bigos wegański_kapusta kiszona duszona z suszonymi podgrzybkami 200 gr |
ilość
|
|
Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, suszonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu / wegańska / 200 gr |
ilość
|
|
Buraczki zasmażane z tartym chrzanem / wegańskie / 200 gr |
ilość
|
|
Domowe kopytka 200 gr |
ilość
|
|
Ręcznie wyrabiane pyzy drożdzowe 2 szt |
ilość
|
|
Młode ziemniaki pieczone w prowansalskich ziołach / wegańskie / 200 gr |
ilość
|
|
Chleb żytni na zakwasie żytnim razowym i piwie pszenicznym 1 kg |
ilość
|
|
Chleb żytni na zakwasie żytnim razowym i piwie pszenicznym 0,5 kg |
ilość
|
|
Uszka z podgrzybkami z tegorocznego zbioru 500 gr |
ilość
|
|
Krokiety z kapustą i grzybami / wegetariańskie / 1 szt |
ilość
|
|
Paszteciki z ciasta francuskiego z grzybami / wegetariańskie / 1 szt |
ilość
|
Kremowy gęsty sos z młodych borowików i owoców jałowca 100 ml |
ilość
|
|
Kremowy sos kurkowy z julienne z młodych warzyw / polecamy do łososia / 100 ml |
ilość
|
|
Kremowy sos śmietanowy pełen aromatów leśnych grzybów ze świeżo rwanym koperkiem / polecamy do sandacza / 100 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżo ścinanym tymiankiem / polecamy do kaczki i gęsi / 100 ml |
ilość
|
|
Konfitura z jagód żurawiny z kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / polecamy szczególnie do pasztetów / 100 ml |
ilość
|
|
Sos pieczeniowy z esencją ze świeżych pomarańczy / polecamy szczególnie do kaczki i gęsi/ 100 ml |
ilość
|
|
Sos pieczeniowy / polecamy szczególnie do mięs i dziczyzny / 100 ml |
ilość
|