Świąteczny czas tak szybko mija, pomyśl więc trochę o sobie i zamów catering stworzyny na bazie wysokiej jakości, ekologicznych produktach. Nasz catering świąteczny, wielkanocny dostępny jest w opcji z odbiorem włąsnym lub dowozem – Poznań oraz okolice. Menu wielkanocne oparte jest na tradycyjnych regionalnych potrawach. Oprócz klasycznego menu cateringowego oferujemy także 2 promocyjne zestawy – Śniadanie Wielkanocne oraz Obiad Wielkanocny. Zestaw Obiad Wielkanocny dla 2 osób to tylko 159 zł. Zamówienia przyjmujemy do 28.03. Dostawa i odbiór zamówień odbędzie sie 29.03 oraz 30.03. Przy składaniu zamówienia podajesz preferowany czas dostawy/odbioru. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Skorzystaj z naszego sklepu online, aby złożyć zamówienie z wyprzedzeniem. Poniżej znajdziesz znajdziesz pełną listę podzieloną na kategorie. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
<- Gotowe zestawy
<- Pełne menu cateringowe
Dowóz i sposób płatności:
UWAGA ZMIANA TERMINU:
Zamówienia przyjmujemy do 28.03 do 22.00
DOWOZY:
BEZPŁATNY ODBIÓR OSOBISTY:
ilość | cena | |
---|---|---|
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu / 0,9 l |
ilość:
|
|
Barszcz bardzo czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku / 0,9 l |
ilość:
|
|
Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki / 0,9 l |
ilość:
|
Staropolski pasztet z jelenia pełen świeżych aromatycznych ziół i owoców runa leśnego / 100 g |
ilość
|
|
Pasztet myśliwski ze skoków dzikiego zająca / 100 g |
ilość
|
|
Pasztet wegetariański z soczewicą i orzechami włoskimi / 100 g |
ilość
|
|
Pierś z indyka wolno gotowana w niskiej temperaturze, marynowana w ziołąch prowansalskich i faszerowana suszonymi morelami, podana w galarecie / 100 g |
ilość
|
|
Schab Złotnicki wolno gotowany w niskiej temperaturze, marynowany w ziołąch prowansalskich i faszerowany suszoną śliwką sechlońską, podany w galarecie / 100 g |
ilość
|
|
Śledż po żydowsku, w pomidorach, z soczystymi rodzynkami i karmelizową szalotką / 100 g |
ilość
|
|
Śledż bałtycki w kwaśnej śmietanie wiejskiej od Kulczaków z kwaśną Renetą i szalotka bananową / 100 g |
ilość
|
|
Biała surowa kiełbasa pieczona w piwie pszenicznym z Miłosławia z miodem gryczanym, ziarnami gorczycy, musztardą i świeżym majerankiem / (ok.150 g – 200 gr ) |
ilość
|
|
Tradycyjna sałatka Wielkanocna, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszki / 100 g |
ilość
|
|
Jajo wiejskie / 2 połówki / dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: / wędzonym łososiem bałtyckim, creme fraiche, świeżo tartym chrzanem i młodym szczypiorkiem 1 szt |
ilość
|
|
Jajo wiejskie / 2 połówki / dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: / polnymi brązowymi pieczarkami, majonezem, wiejskim masłem, grubym szczypiorem z młodej dymki i świeżą rzodkiewką – 1 szt. |
ilość
|
|
Jajo wiejskie / 2 połówki / dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: / świeżą rzodkiewką, majonezem, rzeżuchą i korniszonami 1 szt. |
ilość
|
Delikatne kremowe puree ziemniaczane 200 g |
ilość
|
|
Surówka z młodej karotki i soczystego jabłuszka / 200 g |
ilość
|
|
Młoda marchew z zielonym groszkiem cukrowym na klarowanym wiejskim masełku / 200 g |
ilość
|
|
Polędwiczki z kurczaka zagrodowego panierowane w płatkach kukurydzianych / 150 g |
ilość
|
Devolay z piersi kurczaka zagrodowego pełen wiejskiego masła i młodej naci ekologicznej pietruszki / 1 szt. |
ilość
|
|
Domowe zrazy wołowe słusznej wielkości, z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim i wędzonym boczkiem / 1 szt. |
ilość
|
|
Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta / ¼ kaczki |
ilość
|
|
Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta / ½ kaczki |
ilość
|
|
Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta / cała kaczka |
ilość
|
|
Konfitowana nózka z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu / 1 szt. |
ilość
|
|
Pieczona golonka wieprzowa marynowana wcześniej w piwie pszenicznym, glazurowana miodem gryczanym i musztardą gorczycową / 1 szt. |
ilość
|
Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu / 200g |
ilość
|
|
Kapusta kiszona zasmażana z wędzoną wiejską słoniną i suszonymi prawdziwkami / 200 g |
ilość
|
|
Buraczki zasmażane z chrzanem na wiejskim maśle / 200 g |
ilość
|
|
Kasza gryczana z podgrzybkami, czosnkiem i trawą żubrową / 200 g |
ilość
|
|
Domowe babcine kopytka / 200 g |
ilość
|
|
Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich / 200 g / 1 porcja |
ilość
|
|
Delikatne kremowe puree ziemniaczane / 200 g |
ilość
|
|
Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi / (do barszczu ) 1 szt. |
ilość
|
|
Paszteciki z ciasta francuskiego z polnymi pieczarkami / (do barszczu ) 1 szt. |
ilość
|
|
Ręcznie robione pyzy drożdzowe / ( 3 szt.) 1 porcja |
ilość
|
Kremowy gęsty sos z borowikami i kruszonymi owocami jałowca aromatyzowany trawą żubrową / 100 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / (do pasztetu) 100 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / (do kaczki) 100 ml |
ilość
|
|
Sos własny pieczeniowy wołowy / 100 ml |
ilość
|
|
Domowy sos tatarski / 100 ml |
ilość
|
|
Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną od Kulczaków / 100 ml |
ilość
|