Świąteczny czas tak szybko mija, pomyśl więc trochę o sobie i zamów catering stworzyny na bazie wysokiej jakości, ekologicznych produktach. Nasz catering świąteczny, wielkanocny dostępny jest w opcji z odbiorem włąsnym lub dowozem – Poznań oraz okolice. Menu wielkanocne oparte jest na tradycyjnych regionalnych potrawach. Oprócz klasycznego menu cateringowego oferujemy także 2 promocyjne zestawy – Śniadanie Wielkanocne oraz Obiad Wielkanocny. Zestaw Obiad Wielkanocny dla 2 osób to tylko 149 zł. Zamówienia przyjmujemy do 07.04. Dostawa i odbiór zamówień odbędzie sie 07.04 oraz 08.04. Przy składaniu zamówienia podajesz preferowany czas dostawy/odbioru. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
Skorzystaj z naszego sklepu online, aby złożyć zamówienie z wyprzedzeniem. Poniżej znajdziesz znajdziesz pełną listę podzieloną na kategorie. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie potwierdzamy telefonicznie.
<- Gotowe zestawy
<- Pełne menu cateringowe
Dowóz i sposób płatności:
UWAGA ZMIANA TERMINU:
Zamówienia przyjmujemy do 06.04 do 22.00
DOWOZY:
BEZPŁATNY ODBIÓR OSOBISTY:
ilość | cena | |
---|---|---|
Domowy żurek na zakwasie 0,9l Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu |
ilość:
|
|
Barszcz bardzo czerwony 0,9 l Barszcz bardzo czerwony gotowany na wędzonym podgardle z suszonymi kapeluszami borowików i kwaśnymi jabłkami, pełen czosnku i świeżego majeranku |
ilość:
|
|
Rosół z kury domowej 0,9 l Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki |
ilość:
|
Pierś z indyka wolno gotowana w niskiej temperaturze, marynowana w ziołąch prowansalskich i faszerowana suszonymi morelami, podana w galarecie |
ilość
|
|
Schab Złotnicki wolno gotowany w niskiej temperaturze, marynowany w ziołąch prowansalskich i faszerowany suszoną śliwką sechlońską, podany w galarecie (100g) |
ilość
|
|
Staropolski pasztet z jelenia pełen świeżych aromatycznych ziół i owoców runa leśnego(100gr) staropolski pasztet pieczony z dziczyzny pełen świeżych ziół i owoców runa leśnego, z konfiturą z jagód żurawiny, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową |
ilość
|
|
Biała surowa kiełbasa pieczona w piwie pszenicznym z Miłosławia z miodem gryczanym, ziarnami gorczycy, musztardą i świeżym majerankiem/ok. 150 g – 200 g/ Biała surowa kiełbasa pieczona w piwie pszenicznym z Miłosławia z miodem gryczanym, ziarnami gorczycy, musztardą i świeżym majerankiem / ok. 150g -200 gr / |
ilość
|
|
Tradycyjna Sałatka Wielkanocna z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszk100 g Tradycyjna sałatka Wielkanocna, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszki |
ilość
|
|
Staropolski pasztet z dzika 150g Staropolski pasztet z dzika pełen świeżych aromatycznych ziół i owoców runa leśnego |
ilość
|
|
Jaja wiejskie z rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z łososiem bałtyckim 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ wędzonym łososiem bałtyckim, creme fraiche, świeżo tartym chrzanem i młodym szczypiorkiem |
ilość
|
|
Jajo wiejskie, 2 połówki z wędzonym łososiem bałtyckim, creme fraiche, świeżo tartym chrzanem i młodym
szczypiorkiem 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ avocado, świeżo wyciskanym sokiem z cytryny, majonezem, szczypta gałki muszkatołowej i wędzonej papryki węgierskiej |
ilość
|
|
Jajo wiejskie, 2 połówki z rświeżą rzodkiewką, majonezem, rzeżuchą i korniszonami 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ świeżą rzodkiewką, majonezem, rzeżuchą i korniszonami |
ilość
|
|
Jajo wiejskie, 2 połówki z rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem zpolnymi brązowymi pieczarkami, majonezem, wiejskim masłem, grubym szczypiorem z młodej dymki i świeżą rzodkiewką 1 szt. Jaja wiejskie dekorowane świeżą wielkanocną rzeżuchą i kiełkami amarantusa z farszem z: _ polnymi brązowymi pieczarkami, majonezem, wiejskim masłem, grubym szczypiorem z młodej dymki i świeżą rzodkiewką |
ilość
|
|
Śledż po żydowsku, w pomidorach, z soczystymi rodzynkami i karmelizową szalotką (100gr) Śledzie marynowane w tartym chrzanie i kminie rzymskim, z pieczonymi burakami, prażonym sezamem i orzechami nerkowca |
ilość
|
|
Śledź bałtycki w kwaśnej śmietanie wiejskiej od Kulczaków z kwaśną Renetą i szalotka bananową(100gr) Śledź w wiejskiej śmietanie od Kulczaków, z morzoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i jabłkami |
ilość
|
Młoda marchew z zielonym groszkiem cukrowym na klarowanym wiejskim masełku 200 gr/ |
ilość
|
|
Kremowe puree ziemniaczane /200 g/ Kremowe puree ziemniaczane 200 g |
ilość
|
|
Surówka z młodej karotki i soczystego jabłuszka /200 g/ Surówka z młodej karotki i soczystego jabłuszka 200 g |
ilość
|
|
Polędwiczki z kurczaka zagrodowego panierowane w płatkach kukurydzianych /150 g/ Polędwiczki z kurczaka zagrodowego panierowane w płatkach kukurydzianych 150 g |
ilość
|
Cała Kaczka – Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta 1 szt. Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami |
ilość
|
|
Devolay z piersi kurczaka zagrodowego pełen wiejskiego masła i młodej naci ekologicznej pietruszki / 1 szt Pierś z kurczaka zagrodowego supreme z chrupiąca skórką |
ilość
|
|
Domowe zrazy wołowe słusznej wielkości, z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim i wędzonym boczkiem 1 szt. Domowe zrazy wołowe słusznej wielkości, z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim wędzonym boczkiem |
ilość
|
|
Jadna-czwarta – Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta 0,5 szt (Kopia) Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami |
ilość
|
|
Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona 1 szt. Konfitowana nózka z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu /1 szt. |
ilość
|
|
Pieczona golonka wieprzowa marynowana wcześniej w piwie pszenicznym Pieczona golonka wieprzowa marynowana wcześniej w piwie pszenicznym, glazurowana miodem gryczanym i musztardą gorczycową |
ilość
|
|
Pół kaczki – Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta 0,5 szt Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami |
ilość
|
Kasza gryczana z podgrzybkami / 200g Kasza gryczana z podgrzybkami, czosnkiem i trawą żubrową |
ilość
|
|
Kremowe puree ziemniaczane /200 g/ Kremowe puree ziemniaczane 200 g |
ilość
|
|
Modra kapusta wolno gotowana/200 g/ Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu / 200g / |
ilość
|
|
Buraczki zasmażane /200 g/ Buraczki zasmażane na wiejskim klarowanym maśle / 200g / |
ilość
|
|
Domowe babcine kopytka /200 g/ Domowe babcine kopytka 300 g |
ilość
|
|
Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich / 200g Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich / 200g |
ilość
|
|
Krokiety z kapustą i grzybami 1 szt. Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi /do barszczu/ |
ilość
|
|
Paszteciki z pieczarkami 1 szt. Paszteciki z ciasta francuskiego z polnymi pieczarkami /do barszczu/ |
ilość
|
|
Pyzy drożdżowe /3 szt./ Ręcznie robione domowe pyzy drożdżowe |
ilość
|
|
Kapusta kiszona zasmażana (200gr) Kapusta kiszona zasmażana z wędzoną wiejską słoniną i suszonymi prawdziwkami 200 gr |
ilość
|
Kremowy gęsty sos z borowikami i kruszonymi owocami jałowca aromatyzowany trawą żubrową /200 ml/ Kremowy gęsty sos z borowikami i kruszonymi owocami jałowca aromatyzowany trawą żubrową 200 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / do pasztetu //do pasztetu/200 ml Głęboki sos z jagód borówek leśnych, kruszonymi owocami jałowca i trawą żubrową / do pasztetu / 200 ml |
ilość
|
|
Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / do kaczki /200 ml/ Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżym tymiankiem / do kaczki / 200 ml |
ilość
|
|
Sos własny pieczeniowy wołowy /200 ml/ Sos własny pieczeniowy wołowy 200 ml |
ilość
|
|
Domowy sos tatarski /200 ml/ Domowy sos tatarski 200 ml |
ilość
|
|
Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną /200 ml/ Świeżo tarty chrzan z gęstą wiejską śmietaną 200 ml |
ilość
|
Domowy pieczony sernik 1 porcja około 0,6kg Domowy pieczony sernik 1 porcja |
ilość
|
|
Wielkanocna piaskowa baba własnego wypieku 1 szt. Wielkanocna piaskowa baba własnego wypieku porcja |
ilość
|
|
Piernik korzenny z kremowym Mascarpone (600g) Piernik korzenny z kremowym Mascarpone i karmelizowanymi orzechami |
ilość
|