Śniadanie na starym rynku w Poznaniu. Bulwar Restauracja.
Nowe menu!
Kuchnia regionalna
Zupy
Domowy rosół z kury zagrodowej
Domowy rosół z kury zagrodowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką pietruszki
19 zł
Krem z pomidorów
Krem z soczystych pomidorów z wiejską śmietaną i liśćmi świeżej bazylii
24 zł
Żurek na zakwasie żytnim
Żurek na zakwasie żytnim z białą surową kiełbasą i wędzonym boczkiem
29 zł
Krem z dzikiego szczawiu
Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i świeżo rwanymi liśćmi rukwi wodnej
28 zł
MENU Zamów online
Kuchnia regionalna
Pierogi i makarony
Niektóre dania poniżej są dostepnie rowniez w wersji wegańskiej
Pierożki z delikatną Ricottą
Pierożki z delikatną Ricottą, twarożkiem kozim, liśćmi młodego szpinaku, serem Bursztyn i świeżo tartą gałką muszkatołową z romatycznym palonym masłem i liśćmi świeżej szałwi ogrodowej
39 zł
Makaron tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego
Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego, grzybami Portobello i prażonymi nasionami słonecznika aromatyzowane ziołowym pesto z liści świeżej bazylii, naci młodej pietruszki, orzechów włoskich i Parmesanu
43 zł
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie z wiejskim twarogiem z młodą szalotką bananową i okrasą
36 zł
Podsmażane na klarowanym maśle kurkumowe pierogi z konfitowanym mięsem kaczego udka
Podsmażane na klarowanym maśle kurkumowe pierogi z konfitowanym mięsem kaczego udka z wiejską kwaśną śmietaną i świeżo ścinanymi ziołami
47 zł
Szare kluchy
Szare kluchy z okrasą z wiejskiego wędzonego boczku i kiszoną kapustą
32 zł
MENU Zamów online
Kuchnia regionalna
Przystawki
Niektóre dania poniżej są dostepnie rownież w wersji wegańskiej
Wątróbki z indyka flambirowane w anyżowym Ouzo
Wątróbki z indyka flambirowane w anyżowym Ouzo, z głębokim sosem z czerwonych krwistych pomarańczy podane z liśćmi sałat sezonowych i młodym szpinakiem
38 zł
Tatar z łososia bałtyckiego
Tatar z łososia bałtyckiego z dresingiem z tartych skórek pomarańczy, czerwonym kawiorem, liśćmi młodego szpinaku i kapeluszem z crème fraiche
45 zł
Tatar z polędwicy wołowej
Tatar z polędwicy wołowej z konfiturą z pikantnej papryczki chilli, z kremową emulsją z dziko rosnącego chrzanu
49 zł
Pyra z gzikiem
Pyra z gzikiem, maślanką, młodą rzodkiewką i szczypiorem
29 zł
MENU Zamów online
Kuchnia regionalna
Dania główne
Poniższe dania wystepuja również w wersji wegańskiej
Falafel w liściach sałat /vegan/
Falafel w liściach sałat sezonowych z kaszą bulgur, hummusem, sezamem, prażonymi migdałami i jagodami dojrzałego granatu /vegan/
46 zł
De volaille z piersi kurczaka
De volaille piersi z kurczaka zagrodowego z ziołowym wiejskim masłem, młodymi ziemniakami i sezonowymi warzywami
48 zł
Sznycel ze schabu wieprzowego / tradycyjny kotlet schabowy /
Tradycyjny kotlet schabowy na kremowym puree z wielkopolskich pyrów z młodymi porami z zasmażaną kiszoną kapustą i leśnymi grzybami
52 zł
Domowe gołąbki
Gołąbki z delikatnym mięsem z łopatki wieprzowej i świeżym majerankiem, wolno gotowane w lisciach młodej kapusty, z aksamitnym puree z regionalnych odmian ziemniaków, młodego blanszowanego pora i czosnku niedżwiedziego / dostępna wersja wegańska /
56 zł
Żeberka wieprzowe wolno pieczone w głębokim pikantnym sosie bbq
Żeberka wieprzowe wolno pieczone w głębokim pikantnym sosie bbq wzmocnionym starzoną whisky, dzikim czosnkiem i świeżym imbirem z grillowanymi sezonowymi warzywami i młodymi pieczonymi ziemniakami
62 zł
Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kacze
Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kacze z własnym sosem pieczeniowym, modrą kapustą pełną żurawiny, jabłek i przypraw korzennych, z kluchami na parze własnego wyrobu
58 zł
Dorsz atlantycki w cieście z piwa
Dorsz atlantycki w cieście z piwa pszenicznego, z liśćmi sałat sezonowych pełnych cytrusów, naszym domowym Aioli i pieczonymi frytkami własnego wyboru
69 zł
Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie
Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie z czerwonego wina, powideł ze śliwek węgierek, gorzkiej czekolady i esencji z espresso, z opiekanymi w ziołach prowansalskich młodymi ziemniakami
84 zł
MENU Zamów online
Kuchnia regionalna
Wypieki, tapasy, hummusy i smarowidła
Chleb żytni na własnym zakwasie razowym /vegan/
12 zł
Chleb żytni na własnym zakwasie
Chleb żytni na własnym zakwasie razowym ze smalcem własnego wytopu i kiszonym ogórkiem
22 zł
Własnego wypieku focaccia /vegan/
Własnego wypieku focaccia z greckimi oliwkami i świeżo ścinanym rozmarynem
18 zł
Własnego wypieku ciabatta /vegan/
Własnego wypieku ciabatta z suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami
18 zł
Oliwki, pikle, kiszonki na 2 osoby /vegan/
32 zł
Hummusy, tapenady, smarowidła na 2 osoby /vegan/
38 zł
Deska wędlin na 2 osoby
58 zł
Deska serów na 2 osoby
58 zł
MENU Zamów online
Kuchnia regionalna
dodatki
Chleb żytni na własnym zakwasie razowym
12 zł
Młode ziemniaki opiekane w świeżych ziołach
13 zł
Frytki tradycyjne
14 zł
Frytki własnego wyrobu z wędzoną papryką
15 zł
Klasyczne puree ziemniaczane pełne czosnku i gałki muszkatołowej
15 zł
Fasolka szparagowa
16 zł
Młoda grillowana cukinia
16 zł
Liście sałat sezonowych z młodymi warzywami i pomidorkami cherry
16 zł
MENU Zamów online
Kuchnia regionalna
desery
Lody własnego wyrobu
24 zł
Własnego wypieku szarlotka z owsianą kruszonką i sezonowymi owocami
26 zł
Sernik pieczony z własnej pracowni
28 zł
Creme Brulee
30 zł
Tradycyjny regionalny miodownik
32 zł
Bardzo czekoladowe 'brownie’ z własnej pracowni
34 zł
Fondant z gorzkiej czekolady 80% z coulis z cierpkich wiśni