Śniadanie na starym rynku w Poznaniu. Bulwar Restauracja.
Nowe menu!
Kuchnia regionalna
Zupy
Krem z soczystych pomidorów z wiejską śmietaną i liśćmi świeżej bazylii
28 zł
Domowy rosół z kury zagrodowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką pietruszki
29 zł
Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i pędami młodego groszku wąsatego
34 zł
Żurek na zakwasie żytnim z białą surową kiełbasą i wędzonym boczkiem
37 zł
Kuchnia regionalna
Pierogi i przystawki
Niektóre dania poniżej są dostępne również w wersji wegańskiej
Pyra z gzikiem, maślanką, młodą rzodkiewką i szczypiorem
38 zł
Wątróbki z indyka flambirowane w anyżowym Ouzo, z głębokim sosem z czerwonych krwistych pomarańczy podane z liśćmi sałat sezonowych i młodym szpinakiem
46 zł
Pierożki z delikatną Ricottą, twarożkiem kozim, liśćmi młodego szpinaku, serem Bursztyn i świeżo tartą gałką muszkatołową z aromatycznym palonym masłem i liśćmi świeżej szałwi ogrodowej
49 zł
Liście sałat sezonowych z piklowaną gruszką, kozim serem pleśniowym i karmelizowanymi orzechami
49 zł
Tatar z łososia bałtyckiego z dresingiem z tartych skórek pomarańczy, czerwonym kawiorem, liśćmi młodego szpinaku i kapeluszem z crème fraiche
53 zł
Tatar z polędwicy wołowej z konfiturą z pikantnej papryczki chilli z kremową emulsją z dziko rosnącego chrzanu
59 zł
Kuchnia regionalna
Dania główne
Poniższe dania występują również w wersji wegańskiej
Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego, grzybami Portobello i prażonymi nasionami słonecznika aromatyzowane ziołowym pesto z liści świeżej bazylii, naci młodej pietruszki, orzechów włoskich i Parmesanu
54 zł
Falafel w liściach sałat sezonowych z kaszą bulgur, hummusem, sezamem, prażonymi migdałami i jagodami dojrzałego granatu / vegan /
58 zł
Tradycyjny kotlet schabowy na kremowym puree z wielkopolskich pyrów z zasmażaną kiszoną kapustą i leśnymi grzybami
67 zł
Dorsz bałtycki z pieczoną młodą marchwią i porami duszonymi w śmietanie, świeżo tarta gałką muszkatołowa, puder z ziołowego masła
87 zł
Gołąbki z delikatnym mięsem z łopatki wieprzowej i majerankiem, wolno gotowane w liściach młodej kapusty, z puree z ziemniaków i czosnkiem niedżwiedzim
73 zł
Żeberka wieprzowe wolno pieczone w głębokim pikantnym sosie bbq wzmocnionym starzoną whisky, dzikim czosnkiem i świeżym imbirem z grillowanymi sezonowymi warzywami i młodymi pieczonymi ziemniakami
79 zł
Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kacze z własnym sosem pieczeniowym, modrą kapustą pełną żurawiny, jabłek i przypraw korzennych, z kluchami na parze własnego wyrobu
82 zł
Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie z czerwonego wina, powideł ze śliwek węgierek, gorzkiej czekolady i esencji z espresso, z opiekanymi w prowansalskich ziołąch młodymi ziemniakami
89 zł
Kuchnia regionalna
Dodatki
Chleb żytni na własnym zakwasie razowym / vegan /
14 zł
Chleb żytni na własnym zakwasie razowym ze smalcem własnego wytopu i kiszonym ogórkiem
26 zł
Młode ziemniaki opiekane w świeżych ziołach
16 zł
Frytki tradycyjne
16 zł
Liście sałat sezonowych z młodymi warzywami i pomidorkami cherry
18 zł
Kuchnia regionalna
Desery
Lody / sorbety własnego wyrobu
36 zł
Własnego wypieku szarlotka z owsianą kruszonką i sezonowymi owocami
37 zł
Sernik pieczony z własnej pracowni
39 zł
Bardzo czekoladowe ‘ brownie ‘ z własnej pracowni
46 zł
Creme Brulee
42 zł
Kuchnia regionalna
Menu dziecięce
Spaghetti w sosie z dojrzałych pomidorów ‘ San Marzano ‘
38 zł
Nuggetsy z piersi kurczaka z frytkami i surówką z młodej marchwi i jabłuszka