Dania Główne

Śniadanie na starym rynku w Poznaniu. Bulwar Restauracja.
Nowe menu!

Kuchnia regionalna


Zupy


Krem z soczystych pomidorów z wiejską śmietaną i liśćmi świeżej bazylii

28 zł

Domowy rosół z kury zagrodowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką pietruszki

29 zł

Krem z dzikiego szczawiu z jajem przepiórczym, wędzonym boczkiem i pędami młodego groszku wąsatego

34 zł

Żurek na zakwasie żytnim z białą surową kiełbasą i wędzonym boczkiem

37 zł


Kuchnia regionalna

Pierogi i przystawki

Niektóre dania poniżej są dostępne również w wersji wegańskiej

Pyra z gzikiem, maślanką, młodą rzodkiewką i szczypiorem

38 zł

Wątróbki z indyka flambirowane w anyżowym Ouzo, z głębokim sosem z czerwonych krwistych pomarańczy podane z liśćmi sałat sezonowych i młodym szpinakiem

46 zł

Pierożki z delikatną Ricottą, twarożkiem kozim, liśćmi młodego szpinaku, serem Bursztyn i świeżo tartą gałką muszkatołową z aromatycznym palonym masłem i liśćmi świeżej szałwi ogrodowej

49 zł

Liście sałat sezonowych z piklowaną gruszką, kozim serem pleśniowym i karmelizowanymi orzechami

49 zł

Tatar z łososia bałtyckiego z dresingiem z tartych skórek pomarańczy, czerwonym kawiorem, liśćmi młodego szpinaku i kapeluszem z crème fraiche

53 zł

Tatar z polędwicy wołowej z konfiturą z pikantnej papryczki chilli z kremową emulsją z dziko rosnącego chrzanu

59 zł


Kuchnia regionalna

Dania główne

Poniższe dania występują również w wersji wegańskiej

Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka zagrodowego, grzybami Portobello i prażonymi nasionami słonecznika aromatyzowane ziołowym pesto z liści świeżej bazylii, naci młodej pietruszki, orzechów włoskich i Parmesanu

54 zł

Falafel w liściach sałat sezonowych z kaszą bulgur, hummusem, sezamem, prażonymi migdałami i jagodami dojrzałego granatu / vegan /

58 zł

Tradycyjny kotlet schabowy na kremowym puree z wielkopolskich pyrów z zasmażaną kiszoną kapustą i leśnymi grzybami

67 zł

Dorsz bałtycki z pieczoną młodą marchwią i porami duszonymi w śmietanie, świeżo tarta gałką muszkatołowa, puder z ziołowego masła

87 zł

Gołąbki z delikatnym mięsem z łopatki wieprzowej i majerankiem, wolno gotowane w liściach młodej kapusty, z puree z ziemniaków i czosnkiem niedżwiedzim

73 zł

Żeberka wieprzowe wolno pieczone w głębokim pikantnym sosie bbq wzmocnionym starzoną whisky, dzikim czosnkiem i świeżym imbirem z grillowanymi sezonowymi warzywami i młodymi pieczonymi ziemniakami

79 zł

Konfitowane w gęsim tłuszczu udo kacze z własnym sosem pieczeniowym, modrą kapustą pełną żurawiny, jabłek i przypraw korzennych, z kluchami na parze własnego wyrobu

82 zł

Policzki z dzika wolno wędzone w sianie w głębokim sosie z czerwonego wina, powideł ze śliwek węgierek, gorzkiej czekolady i esencji z espresso, z opiekanymi w prowansalskich ziołąch młodymi ziemniakami

89 zł


Kuchnia regionalna

Dodatki


Chleb żytni na własnym zakwasie razowym / vegan /

14 zł

Chleb żytni na własnym zakwasie razowym ze smalcem własnego wytopu i kiszonym ogórkiem

26 zł

Młode ziemniaki opiekane w świeżych ziołach

16 zł

Frytki tradycyjne

16 zł

Liście sałat sezonowych z młodymi warzywami i pomidorkami cherry

18 zł


Kuchnia regionalna

Desery


Lody / sorbety własnego wyrobu

36 zł

Własnego wypieku szarlotka z owsianą kruszonką i sezonowymi owocami

37 zł

Sernik pieczony z własnej pracowni

39 zł

Bardzo czekoladowe ‘ brownie ‘ z własnej pracowni

46 zł

Creme Brulee

42 zł


Kuchnia regionalna

Menu dziecięce


Spaghetti w sosie z dojrzałych pomidorów ‘ San Marzano ‘

38 zł

Nuggetsy z piersi kurczaka z frytkami i surówką z młodej marchwi i jabłuszka

39 zł

[mailerlite_form form_id=1]

Adres

Restauracja BulwaR
Stary Rynek 37
Poznań


Godziny otwarcia

codziennie:
09.00 – 23.00


Zarezerwuj stolik

+48 533 181 171