Domowy chleb na zakwasie z mąki żytniej razowej i piwa pszenicznego
–
Żurek Wielkanocny na 5-dniowym zakwasie
Żurek Wielkanocny na 5-dniowym zakwasie z mąki żytniej razowej, gotowany na wędzonych żebrach, z ekologicznymi warzywami, pełen czosnku i świeżo startego chrzanu, podawany z poszarpanym majerankiem, płatkami borowików i domową białą kiełbasą
Jajko na twardo od kur Zielononóżek
Jajko na twardo od kur Zielononóżek ze świeżą wiosenną rzeżuchą i domowym sosem tatarskim
Staropolski pasztet z dzika
Staropolski pasztet z dzika pełen świeżych aromatycznych ziół z głębokim sosem z borówek leśnych z kruszonymi jagodami jałowca i trawą żubrową
Staropolska szynka wiejska
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Tradycyjna sałatka jarzynowa, z gotowanymi warzywami korzeniowymi, świeżym jabłkiem grójeckim, jajami od kur Zielononóżek i świeżą pietruszką
Surowa biała kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim, domowa
Surowa biała kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim, domowa, długo duszona, pełna majeranku i świeżo mielonego pieprzu
Świeżo starty chrzan z gęstą wiejską śmietaną od Kulczaków