Item ID | Item Name | ………… | Quantity | x | Item Short Description |
---|---|---|---|---|---|
6553 | Bulion z gęsi owsianej aromatyzowany trawą żubrową, z domowymi lanymi kluskami | …………. | 3 | x | 900 ml |
6551 | Barszcz bardzo czerwony na własnym zakwasie, pełen czosnku i świeżego majeranku, wolno gotowany z suszonymi podgrzybkami i kwaśnymi jabłkami | …………. | 1 | x | 900 ml |
5555 | Do zup: uszka z podgrzybkami z tegorocznego zbioru | …………. | 1 | x | / 500 gr |
5556 | Do zup: pasztet pieczony z soczewicy / wegański / | …………. | 2 | x | /100 gr |
6565 | Śledź w wiejskiej śmietanie od Kulczaków, ze zmorzoną cebulą, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i kwaśnymi jabłkami | …………. | 2 | x | 100 gr |
5564 | Łosoś w galarecie 1 porcja = 200 gr | …………. | 1 | x | / 1 porcja |
6573 | Tradycyjna sałatka jarzynowa, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem grójeckim, wiejskimi jajami od kurek zielononóżek i domowym majonezem / wegetariańska / | …………. | 4 | x | 100 gr |
6597 | Ręcznie wyrabiane pyzy drożdzowe | …………. | 4 | x | 2 szt |
6598 | Domowe kopytka | …………. | 2 | x | 200 gr |
6600 | Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, suszonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu / wegańska / | …………. | 2 | x | 200 gr |
6587 | Sos pieczeniowy / polecamy szczególnie do mięs i dziczyzny / | …………. | 3 | x | 100 ml |