Item ID | Item Name | ………… | Quantity | x | Item Short Description |
---|---|---|---|---|---|
7004 | Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu | …………. | 2 | x | 0,9 l |
7002 | Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki | …………. | 1 | x | 0,9 l |
7015 | Staropolski pasztet z jelenia pełen świeżych ziół i owoców runa leśnego | …………. | 1 | x | 100 g |
7008 | Tradycyjna sałatka Wielkanocna, z parowanych ekologicznych warzyw korzennych, ze świeżym jabłkiem Grójeckim, wiejskimi jajami od kur zielononóżek i świeżą natką pietruszki | …………. | 5 | x | 100g |
7019 | Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami odmiany Reneta | …………. | 1 | x | ½ kaczki / szt. |
7018 | Domowe zrazy wołowe słusznej wielkości, z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim i wędzonym boczkiem | …………. | 2 | x | 1 szt. |
7025 | Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich | …………. | 4 | x | 200g/por. |
7028 | Modra kapusta wolno gotowana z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu | …………. | 2 | x | 200g/ por. |
7027 | Buraczki zasmażane z chrzanem na wiejskim maśle | …………. | 2 | x | 200g/ por. |
7035 | Wielkanocna piaskowa baba własnego wypieku | …………. | 1 | x | szt. |