Dołożyliśmy wszelkich starań aby w tej niestandardowej sytuacji skomponować atrakcyjną ofertę, która spełni wszystkie wymagane standardy bezpieczeńsywa i będzie zarazem powrotem do naszych rodzinnych noworocznych tradycji. Zdrowych, świeżych domowych potraw opartych na specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych i w większości lokalnych produktach każdy z nas sobie przecież życzy!
Oby ten Nowy 2021 rok był wreszcie powrotem do tych lat, które wszyscy mamy w pamięci. I tego właśnie Państwu i sobie naprawdę życzymy!
Zamówienia na Catering przyjmujemy najpóżniej do 30.12.2020 Skorzystaj z naszego sklepu, aby złożyć zamowienie z wyprzedzeniem. Dodaj odpowiednie pozycje do koszyka z uwzględnieniem ilości. Podczas składania zamówienia podajesz preferowany czas realizacji Twojego zamówienia. Każde zamówienie dodatkowo potwierdzamy telefonicznie.
Dowóz:
Zamówienia przyjmujemy do 30.12 do 20.00
Realizacja zamówień (dowóz oraz odbiór własny) tylko w dniach 30.12 oraz 31.12 (09:00-19:00)
ilość | ||
---|---|---|
Pieczona golonka wieprzowa marynowana wcześniej w piwie pszenicznym Pieczona golonka wieprzowa marynowana wcześniej w piwie pszenicznym, glazurowana miodem gryczanym i musztardą gorczycową |
ilość:
|
|
Golonka marynowana w piwie pszenicznym… (+zupa: żurek) Danie główne:
Golonka marynowana w piwie pszenicznym i wolno pieczona w glazurze z miodu grycanego i gorczycowej musztardy z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapuchą
Zupa:
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu
0,5 l |
ilość:
|
|
Pół kaczki w jej pełnej krasie… (+zupa: rosół) Danie główne:
Pół kaczki w jej pełnej krasie, nacierane świeżym majerankiem i wolniutko pieczone we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabkami z ręcznie robionymi pyzami drożdzowymi / 6 szt. / i modrą kapustą wolno gotowaną z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świezo tartą laska cynamonu
Zupa:
Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki
0,5 l |
ilość:
|
|
Pół kaczki w jej pełnej krasie… (+zupa: żurek) Danie główne:
Pół kaczki w jej pełnej krasie, nacierane świeżym majerankiem i wolniutko pieczone we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabkami z ręcznie robionymi pyzami drożdzowymi / 6 szt. / i modrą kapustą wolno gotowaną z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świezo tartą laska cynamonu
Zupa:
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu
0,5 l |
ilość:
|
|
Domowy zraz wołowy słusznego rozmiaru… (+zupa: rosół) Danie główne:
Domowy zraz wołowy słusznego rozmiaru z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim, wędzonym boczkiem / 2 szt. /, głębokim własnym sosem pieczeniowym i prażoną kaszą gryczaną pełna czosnku i świeżo ciętych ziół oraz zasmażanymi na wiejskim klarowanym maśle buraczkami
Zupa:
Rosół z kury domowej gotowany 12 godzin na wolnym ogniu, z ekologiczną marchewką, świeżo ciętym lubczykiem i natką młodej pietruszki 0,5 l
0,5 l |
ilość:
|
|
Domowy zraz wołowy słusznego rozmiaru… (+zupa: żurek) Danie główne:
Domowy zraz wołowy słusznego rozmiaru z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim, wędzonym boczkiem / 2 szt. /, głębokim własnym sosem pieczeniowym i prażoną kaszą gryczaną pełna czosnku i świeżo ciętych ziół oraz zasmażanymi na wiejskim klarowanym maśle buraczkami
Zupa:
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu
0,5 l |
ilość:
|
|
Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona 1 szt. Konfitowana nózka z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu /1 szt. |
ilość:
|
|
Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona… (+zupa: żurek) Danie główne:
Konfitowana noga z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu / 2 szt. / z głębokim własnym sosem pieczeniowym, modrą kapustą wolno gotowaną z jagodami żurawiny, wędzonymi śliwkami i świeżo tartą laską cynamonu i ręcznie robionymi pyzami drożdzowymi / 6 szt. /
Zupa:
Domowy żurek na 5-ciodniowym zakwasie z mąki żytniej razowej gotowany na wędzonych
żeberkach, z białą surową kiełbasą, pełen czosnku i świeżo tartego chrzanu
0,5 l |
ilość:
|
ilość | ||
---|---|---|
Kremowy sos z borowików – 100ml Kremowy gęsty sos z młodych borowików i owoców jałowca aromatyzowany trawą żubrową / polecany do zrazów / |
ilość:
|
|
Sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek-100ml Głęboki sos z suszonych jagód żurawiny, gruszek i wędzonych śliwek perfumowany świeżo ścinanym tymiankiem / polecany do kaczki / |
ilość:
|
|
Kapusta zasmażana -200gr Kapusta zasmażana -200gr |
ilość:
|
|
Buraczki zasmażane na wiejskim klarowanym maśle-200gr Buraczki zasmażane na wiejskim klarowanym maśle -200gr |
ilość:
|
|
Młode ziemniaki pieczone w ziołach- 200gr Młode ziemniaki pieczone w świeżych ziołach prowansalskich – 200gr |
ilość:
|
|
Pyzy drożdżowe ręcznie robione- 6szt. Ręcznie robione słuszne pyzy drożdżowe – 6szt. |
ilość:
|
|
Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem – cała kaczka Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami –
cała kaczka |
ilość:
|
|
Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem – 1/2 kaczki Kaczka w swej całej krasie, nacierana świeżym majerankiem i wolniutko pieczona we własnym tłuszczu z kwaśnymi jabłkami –
½ kaczki |
ilość:
|
|
Domowe zrazy wołowe z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem, wędzonym boczkiem i sosem pieczeniowym Domowe zrazy wołowe z czosnkowym ogórkiem kiszonym, razowym chlebem wiejskim wędzonym boczkiem i głębokim własnym sosem pieczeniowym 1szt. |
ilość:
|
|
Konfitowana nóżka z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu Konfitowana nóżka z kaczki leniwie pieczona w gęsim tłuszczu – 1szt |
ilość:
|